Pistä hyvä kiertämään ja opi samalla itse!

Pistä hyvä kiertämään ja opi samalla itse!

Käyn paljon tapahtumissa, sillä ne tuovat vaihtelua yrittäjän arkeen ja tarjoavat tuoreita ajatuksia. Usein mukaan tarttuu uusia some-kontakteja sekä palo jakaa oppimansa muille. Haluan ottaa tapahtumista kaiken irti ja välttää sen, että unohtaisin opit sekä uudet tuttavat. Siksi olen ottanut tavaksi pestä tapahtumien jälkipyykkiä somessa.

Sanotaan, että tavat oppimiseen ovat moninaiset: yksi oppii parhaiten piirtämällä, toinen kirjoittamalla ja kolmas soveltaessaan oppimaansa käytäntöön. Minulle nämä kaikki tavat toimivat mainiosti. Tapanani on kirjoittaa muistiinpanoja ja luoda tehokkaita muistijälkiä koristamalla niitä piirtämällä. Lisäksi keskustelen vieruskavereiden kanssa kuulemastani pistääkseni ajatukset todella liikkeelle.

Nämä kikat on opittu jo peruskoulussa. Kehittyäkseni yrittäjänä olen kuitenkin lisännyt arsenaaliini tapoja, jotka vahvistavat oppimista ja ovat avuksi myös muille: olen ottanut tavaksi kirjoittaa tapahtumista napatut muistiinpanot puhtaaksi blogiartikkeleiden muotoon.

Suosittelen tapaa erittäin lämpimästi, sillä:

  1. Kertaamalla tapahtuman muistiinpanot sisäistän sieltä saadut opit vahvemmin ja kirjoittaminen auttaa ajatusten työstämisessä = WIN minulle
  2. Esimerkki kannustaa muita tapahtumaan osallistuneita kertaamaan käsiteltyjä asioita sekä tavoittaa niitä, jotka eivät päässeet mukaan = WIN muille
  3. Tapahtuman järjestäjä sekä esiintyjät saavat näkyvyyttä ajamilleen asioille = WIN järjestäjille ja esiintyjille

Tämä on siis kaikin puolin mainio WIN-WIN-WIN-ratkaisu, jossa tapahtumissa esiintyvien ammattilaisten opit löytävät myös muut ihmiset mahdollisimman laajasti.

En voi painottaa tarpeeksi jakamisen tärkeyttä. Kertaaminen, uudelleen pohtiminen ja toisilta arvokkaiden kommenttien saaminen kehittää, eikä vie kohtuuttoman paljon aikaa. Homma ei ole edes vaikeaa – sinunkin kannattaa siis varmasti pistää hyvä kiertämään! Jos mietit, kuinka itse lähtisit toteuttamaan tätä kierrätysfilosofiaa, jaan esimerkkinä kolme yhteenvetoa tapahtumista, joissa olen viime aikoina ollut mukana.

Digital Sales Day: miten myynnin ja markkinoinnin maailma makaa?

Innovation Thursday: asiakaskokemuksen jatkuva parantaminen

MicroMedian aamiaisseminaari: markkinoinnin järjestelmät ja LinkedIn

kahvi ja leipä
Tapahtumissa saa myös oppien ja kavereiden lisäksi kahvia!

Miten tämä toimii käytännössä?

  1. Ilmoittaudun mukaan mielenkiintoiseen tapahtumaan
  2. Menen tapahtumapaikalle positiivisella asenteella ja avoimella miellä varustautuneena
  3. Ota muistiinpanoja ja verkostoidun tauoilla
  4. Kirjoitan viikon sisällä tapahtumasta muistiinpanot puhtaaksi blogiartikkelin muotoon
  5. Julkaisen blogin LinkedIn-artikkelina ja tägään @-merkkiä käyttäen päivitykseen mukaan ne henkilöt, joiden haluan sen tavoittavan
LinkedIn-artikkeleiden kirjoittaminen on melko nopeaa ja vaivatonta

Nämä päivitykset ovat olleet todella pidettyjä sekä muiden tapahtuman osallistujien että järjestäjien mielestä.

Mikset sinä voisi siis tehdä samaa?

Oppiminen on parhaimmillaan sekä hauskaa että hyödyllistä. Siksi haluan lopettaa artikkelin digitalisti Ville Tolvasen monesti esittämään toteamukseen: #SharingIsCaring

 

Olen julkaisemassa äänikirjan nimeltä SomeSuperStar. Kirja tulee sisältämään käytännönläheisiä ideoita, ajatusmalleja sekä toimintatapoja, joilla tulet varmasti saamaan enemmän irti sosiaalisessa mediasta. Suosittelen liittymään kirjan odotuslistalle. Näin pääset vaikuttamaan kirjan sisältöön ja saat ensimmäisenä kuulla kirjan julkaisusta.

Liittyessäsi odotuslistalle pääset katsomaan vähän päälle viisi minuuttia kestävän videon, jossa kerron kolme kovaa ajatusmallia rohkeampaan somettamiseen.

Tilaa uutiskirje

Ajankohtaisia ja aktivoivia ideoita some-markkinointiin ainakin kerran kuukaudessa.

Zakisome

Zakisome on sosiaalisen median asiantuntija, jonka tehtävänä on auttaa ihmisiä sekä yrityksiä saamaan enemmän irti sosiaalisesta mediasta.

Ota yhteyttä

+358 (0)40-841 0336

zaki@zakisome.fi